iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Necesitatea vindecării sufletului

Una dintre cele mai mari realizări a oricărui om este aceea de a ajunge să-și dea seama că sufletul său, ființa sa, trebuie să se vindece. Este inevitabil ca în procesul creșterii și maturizării să nu acumulăm diverse traume, traume care acționează ca niște ziduri, traume care ne împiedică să exprimăm frumusețea iubirii din sufletele noastre. Astfel, conștientizarea că este necesară o vindecare a sufletului, conștientizarea că multe din reacțiile noastre sunt generate de traume și nu de adevăratele intenții ale sufletului este un prim pas uriaș pe calea transformării și îmbunătățirii vieții personale.

Se spune că la baza tuturor acțiunilor noastre se află două motive: frica sau iubirea. Frica este cu atât mai mare cu cât am avut parte de dureri mai mari în procesul de creștere. Iubirea este cu atât mai mare cu cât am reușit să o dăruim mai mult, chiar și celor care de-a lungul timpului ne-au rănit. Deși frica este necesară în anumite privințe, de preferat ar fi ca acțiunile noastre să aibă la bază impulsul dat de iubire. Puținătatea iubirii este un alt semn că suntem marcați de traume adânci, traume care pot fi conștientizate și vindecate tocmai prin preocuparea de a face să sporească iubirea în sufletele noastre.

Previous

Jucăușenia iubirii

Next

O, primăvară frumoasă!

2 Comments

  1. Cristian Ţurcanu

    In contextul celor exprimate in articol, daca dispare frica, nu vom mai realiza o serie de actiuni bazate pe frica si astfel vom realiza mai multe actiuni care sa aiba la baza iubirea. Deci, daca temerile dispar vom iubi mai mult si mai intens. Iar oamenii care actioneaza din iubire si cu iubire pot fi considerati ca fiind oameni buni.

    La modul general vorbind, strategiile noastre de viata au un dublu obiectiv. Pe de o parte se urmareste protejarea fata de tot ceea ce ce ne poate fi daunator (adica, protejarea fata de ceea ce ne provoaca durere), iar pe de alta partese urmareste dobindirea a ceea ce ne place, a ceea ce ne face sa resimtim o stare de bucurie. Actiunile prin care ne protejam au la baza starea de frica, frica de durere. Actiunile prin care dorim sa dobindim ceea ce ne place au la baza dorinta, iar dorinta poate fi considerata o forma de iubire.

  2. nicoleta boiangiu

    Buna ziua. Dumneavoastra credeti ca daca ne invingem temerile si frica,putem sa ne aratam iubirea fata de ceilalti,putem deveni mai buni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén